torsdag 5 februari 2009

Perfect match!

Idag på förmiddagen hade Sisters besök från Karlstad av tre kvinnor: Katarina Jakobsson, Pia Lind och Ann-Louise Nilsson. SELMA projektet är igång där och dessa tre är inblandade i det. (Projekt SELMA står för Samarbete för Entreprenörskap och Livskvalitet genom Mänsklig tillväxt och Attitydförändring. Projektet är en läns- och kommunöverskridande satsning där målet är en ökad hållbar tillväxt med fler och starkare företag.)

Deras tankar kring vad de behövde utveckla passade som handen i handsken in i KREOs koncept. Cecilia och Annika gjorde en riktigt bra presentation. Det syntes på långt håll hur det kliade i deras fingrar... att ta sig an denna utmaning.

Utmaningen ligger i att sprida entreprenörskap in i Värmlands och Dalslands län. Tydligen flyttar kvinnor ifrån det området och söker sig till andra län. Det måste ske en förändring nu annars vet de inte hur det kommer te sig i framtiden.

Vi kan inte förlita oss på att Sveriges stora industrier som en gång gjort oss framgångsrika ska dra runt detta land för evigt. Vi måste förstå att alla stora företag en gång varit små. Det är de små företagen som sedan blir stora och innovativa och placerar ut länder som Sverige på världskartan.

"System för att slussa fram entreprenörer ska ej ske genom att de väljs ut. De ska alla matchas fram, för att se vem som sedan reser sig upp och når toppen. En bra fotbollsspelare blir inte utplockad innan han tränat, han blir duktig för att han tränat. Vilken den spelaren blir ser man inte innan han spelat. Samma med innovationer och entreprenörer". Detta var Cecilias ord som hon lärt från sin kollega Kay Mickos.

Ska bli spännande att se vad som blir av detta projekt och hur stor förändring man kan skapa.
Go KREO!

Deras superba presentation var by the way designad av fason.

Som "startare" till Sistersinbusiness får jag förmånen att träffa alla dessa trevliga människor eftersom de kommer hit och då alltid vill höra mer om konceptet!


2 kommentarer:

  1. Tack för en riktigt bra, trevlig och kreativ dag! :) Vi hörs nästa vecka!

    SvaraRadera
  2. Alla sisters tackar tillbaka! :-)

    SvaraRadera