onsdag 18 februari 2009

Katerina Janouch

Sisters var på alla hjärtans dag i Stockholm. Av en slump passerade vi varuhuset PUB. Ett coolt varuhus med ännu coolare butiker. En av butikerna drivs av Katerina Janouch.

Katerina har skrivit flera böcker bl.a "Anhörig" (Katerina Janouchs man var missbrukare i många år. I raseri över hur ensam hon var under de åren skrev hon "Anhörig", en bok om alkoholism, kokain och ett ständigt helvete.) och "Orgasm". Hon är känd som författare journalist och sexrådgivare. I hennes butik sälj litteratur, underkläder, sexleksaker, coola hattar, maskeradkläder etc.

Hon hade på sig en svart topp, svarta tajts, rosa tyllkjol och en liten hatt på huvudet. En sån där liten som hänger lätt på sned. Bedårande liten outfit. Hon sa själv att det var det bästa med butiken... att få ha på sig lite vad man ville. Kläder du annars inte får tillfälle eller tillställningar att bära dem på.

Jag funderade en hel del på det med kläder. Bär man kläder för sin egen eller andras skull? Om alla bar exakt de kläder de ville - vad skulle alla ha på sig?
Skulle alla gå runt i:
tyllkjolar - för att känna sig som en liten prinsessa
långkalsonger - för att fånga den smidiga nakenkänslan
underkläder - bara naket och avskalat
kostym - känslan av makt och affärer
kattkläder - följa sin djuriska instinkt
mega stora hattar - kanske är huvudet huvudsaken att framhäva
rustningar - skydda sig själv från omvärlden
plastpåse - syns man inte finns man inte

Skulle det bli lättare att läsa av en människas personlighet om man klädde sig exakt som man kände sig varje dag man vaknade?

Det kändes mega bra att träffa Katerina och hon kändes som en Sister. Kanske var det den rosa kjolen, kanske var det hennes starka personlighet som hon utstrålade. Jag och Cecilia blev exalterade och bjöd direkt in henne på middag till kontoret... hon får dock en hel del inviter som kommer flygandes var och varannan dag.

Därför ska jag sy ihop ett erbjudande hon sent kommer glömma och absolut aldrig kan tacka nej till.

Så håll ögonen öppna, för Katerinas visit - den kommer komma.

Så sant som jag sitter här och skriver och du sitter där och läser.

1 kommentar:

  1. Katerina är verkligen en inspirerande kvinna, en riktig Sister! Tack Katerina för att du startat din fantastiska butik, så smakfull och spännande. Hoppas att du snart öppnar fler butiker i Sverige/Norden/Europa/Världen.
    //Cecilia

    SvaraRadera