fredag 20 februari 2009

Grodor med byxor... designerns start i livet!

Catarina Berglund och Maria Carapi kom förbi på eftermiddagskaffe. De är två personer vi alla på sisters har haft kontakt med. De jobbar på idélab vilket är en organisation på högskolan. Idélab coachar och hjälper studenter lärare och forskare att starta företag. En helt fantasktisk förmån som jag tagit del av under studietiden.

Maria Carapi har innan sin tid som affärsutvecklare på idélab varit kläddesigner. Här kommer lite storytelling kring hur man kan se vad man har anlag för redan i tidig ålder.

"Som barn var Maria mycket intresserad av Sagan "Det susar i säven". I den storyn bär alla djur kläder. Maria fick upp ett intresse för paddor kan man säga. Sagt och gjort så hade familjen byggt en damm, med tillhörande paddhus, på gården.

Men det saknades något. Kläder? Hon tog vad som fanns hemma i huset vilket var en liten bit rött tyg. Det röda tyget var mönstrat med vita kaniner. Sedan designade och sydde Maria kläder till dessa paddor. Slutreslutat blev att paddorna hoppade runt i röda hängselbyxor med vita kaniner på."

Frågan jag ställer är enkel och kort, kan man i barndomens tid utröna framtidens lott?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar