tisdag 23 februari 2010

Ebba Lindsö säger starta eget!

Kloka ord från Ebba Lindsö.


”Starta eget eller ha en roll stark kopplad till mätbara resultat”
Ebba Lindsö, har en tung chefskarriär bakom sig, bland annat som vd för svenskt Näringsliv, TT och Transferator. Lindsö fick tidigt i karriären styrelseuppdrag, bland de senaste som ledamot i AMF Pension.
1. Hur kan kvinnor på bästa sätt kvalificera sig för styrelseuppdrag (tex finns det särskilda jobb som kan göra dig kvalificerad nog)?
Bästa sättet är att starta eget företag. På sikt blir det då fler kvinnor som äger och driver företag. Idag ägs och styrs 90-95 procent av de större företagen av män och det tar tid att förändra att män väljer män. Jag tror inte på kvotering.
2. Vilka karriärval är bra för att kvalificera till styrelsejobb?
För kvinnor är det alltid bäst att ha en roll som är kopplad till tydligt mätbara resultat. På så vis kan det inte bli subjektiva bedömningar av resultatet utan bara objektiva.
3. Hur har Ni gjort?
Styrelsejobb har aldrig varit mitt fokus utan jag har gjort varje jobb jag har varit på så bra som möjligt.

Kort om Ebbas meriter:
Vd för Svenskt Näringsliv. Tidigare vd och chefredaktör för TT och chefredaktör för tidningen Affärsvärlden. Hon har innehaft styrelseuppdrag, bl.a. för Posten och Vasakronan. Har en bakgrund inom skeppsmäkleri, finansbransch och journalistik. Har varit ledamot i partistyrelsen för kd.

Starta eget är bra. Det ger bevis på att man är drivande och kan ha helhetsansvar! Gooo Ebba and goo eget and gooo Sisters!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar