tisdag 14 april 2009

John Look!

Han skapar den grafiska världens IKEA!

I senaste numret av cap & design så fanns det en artikel om en kille som heter John Mellqvist. Han har startat ett företag som heter John Look. Företaget bygger på en fantastisk affärsidé där man vill kunna erbjuda mindre företag designad och stilren formgivning.

Utdrag hemsidan: "Precis som när du handlar kläder i butik är din personlighet central för John Looks sätt att skapa grafisk identitet. Det vi säljer kallar vi look. En look är en grund för din grafiska identitet. En look är ett utseende som inte blir din identitet förrän du personifierat det med ditt namn och valt färg. Genom att ge ditt namn överordnad betydelse blir varje vald identitet helt unik trots att många kan använda samma grunder. "

Inte alla företag har råd att betala dyra pengar för att få ett visitkort framtaget efter sin och företagets affärsidé. Oftast räcker det att kunna välja mellan ett antal mallar, vilket man kan göra på denna sida. Drömmen för alla formgivare är att skapa en unik grafisk profil. Det är vad jag strävar efter vid varje jobb jag utför. Men man kan dock inte blunda för det faktum att det inte är värt pengarna det kostar för alla. För många.. men dock ej för alla.

Jag har läst artikeln i cap & design samt kollat in hemsidan. Kan inte annat än att säga grattis till ett lyckat och välgjort koncept! Imponerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar