fredag 6 mars 2009

Ylva virvla virvelflicka

Vem är Ylva Ryngebo?
En galen Sister som bara njuter av livet och virvlar runt. Hon skapar nya uppfinnigar och lever det liv hon vill leva. Hon inspirerar insisterar och levererar. Jag är imponerad av henne och hennes energi.



(Medicinsk Innovations Design – MID startades 2004 av Ylva Ryngebo, leg. röntgensjuksköterska. Ylva hade efter tjugo års arbete inom vården tröttnat på produkter som inte fungerade tillfredsställande och började 2000 utveckla egna produkter. 2004 fick Medicinsk Innovations Design – MID Stockholms stads uppfinnarstipendium för märkstaven Easymark dx-sin.
2006 korades Ylva Ryngebo till årets svenska kvinnliga uppfinnare och fick som första kvinna ta emot stipendium ur den nystinstiftade Margaretafonden.

Medicinsk Innovations Design – MID är ett innovationsföretag i Stockholm som arbetar med utveckling, innovation och design av produkter inom vården med speciell inriktning på röntgen.)

Hon föreläste på ett event på idélab om hennes företag MID och hennes väg dit. Hon har råkat på både ormar och vargar. Japp. Sant. Mitt i hennes powerpoint kommer det upp en bild på en varg. Alla undrade i smyg... OK? Vad var det där för produkt? Någon produkt med en varg på? Eller en ny mekanism som påmminer om något med en varg?
Till slut frågar någon vad vargen var för produkt. Nej ne nej svarar Ylva. Vargen är bara en täckmantel, för ett företag som försökte lura mig. Och lyckades. Men skam den som ger sig sa Ylva och storyn fortsatte. Några bilder senare kom en ORM upp. Nästa företag som ville lura henne. Ännu värre... Men trots vargar och ormar klarade hon sig vidare och fortsatte sin väg som den väg hon ville vandra!
(All cred till Ylva som inte avslöjade vilka företag det faktiskt var som försökt lura henne. Tecken på en person som faktiskt inte vill förstöra för andra, trots elakheter från dem.)



Efter föredraget på idélab följde hon med till Sisters kontor. Här passade hon in, en frisk fläckt som tog oss med storm. Henne vill vi se mer av i framtiden. Eller vill? SKA rättare sagt. Vi måste. Got to have mer Ylva.

Mitt motto blir. Ju fler vargar och ormar - desto bättre affärsidé eller produkt har du. En orm lurar inte på en plastmus... Även om den låtsas som att det är vad den gör. Den känner bara lukten av riktigt blod. En riktigt livs levande mus....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar