fredag 4 mars 2011

För mycket frihet är inte alltid lätt att hantera.

När du är anställd har du dina ramar och vet vilka uppgifter du ska utföra. Du byter inte jobb för att en uppgift känns fel eller för att du känner lust till något annat. Som nybliven egenföretagare har du andra möligheter, om en uppgift känns fel kanske det innebär att du är fel ute, kanske borde du gå åt ett annat håll istället? Tvivel uppstår och du ifrågasätter dina val. Du tappar fokus och kommer plötsligt ingenstans. Du hoppar från vision till vision och vet till slut inte vad du vill.

Mycket frihet är helt enkelt inte alltid så lätt att hantera. Jag har alltid förespråkat reflektion och pratat om vikten av att våga ifrågasätta sig själv, se sina många möjligheter och göra medvetna val. MEN ifrågasättandet måste begränsas. Man kan helt enkelt inte ifrågasätta sina val precis hela tiden. Kanske har du bara en dålig dag? För att lyckas är fokus oerhört viktigt och konstant ifrågasättande tar bort fokus.

Ett bra tips kan vara att avsätta tid för reflektion och enbart ifrågasätta sina val vid utvalda tidpunkter. Kanske kan du avsätta en timme varje månad då du funderar och antecknar – är du inne på rätt spår eller behöver du göra några justeringar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar